Pasul 1
Ne consultăm cu cetățenii pentru a le prezenta avantajele acestui proiect și a vedea cum reacționează. Un astfel de proiect depinde decisiv de sprijinul comunității locale.
Buzăul este un județ cu un imens potential de dezvoltare, dar care este astăzi irosit.
Buzău este un județ cu o economie care suferă și care are nevoie de resuscitare, un județ campion al șomajului, din păcate:
Buzău nu este doar un județ al locurilor de muncă lipsă, dar și al salariilor mici:
Buzău este un județ din care se pleacă spre regiuni și țări cu oportunități mai bune, un județ abandonat de cei care vor un viitor mai bun:
Ingineria nu salvează doar România, ci și familiile. Aducem copiii Buzăului acasă. Da, pe cei care au plecat pentru educație sau pentru un loc de muncă mai bine plătit.
Dacă generăm educație de calitate, îi ținem pe cei care nu au plecat (încă) de lângă cei dragi. Sunt mulți tineri care-și doresc o carieră tehnică, dar pentru asta trebuie să plece de acasă în București sau în alte centre universitare. Și, așa cum știm cu toții, costurile educației de calitate nu sunt chiar mici, mai ales dacă ești dintr-o familie cu venituri modeste, așa cum sunt foarte mulți tineri.
Buzăul universitar înseamnă speranța de a avea o șansă mai bună la tine acasă. Înseamnă crearea unui nou pol de dezvoltare, cu locuri de muncă mai bine plătite. Înseamnă că nu mai trebuie să pleci de acasă pentru a-ți construi un viitor. Pe scurt, înseamnă șansa unor familii fericite. Ne dorim ca fiecare judet să își țină tinerii acasă, să le ofere oportunități astfel încât aceștia să aibă opțiunea reală de a fi alături de familie. România trebuie să devină o opțiune tentantă de țară în care tinerii să locuiască și să se dezvolte profesional și personal.
Avem experiență de management într-una din cele mari universități ale României. Știm cum funcționează administrația publică, pentru că am fost la vârful ei. Credem că a venit timpul proiectelor mari și al politicienilor vizionari, nu al celor care peticesc și abia pot vedea de pe azi pe mâine.
Ne consultăm cu cetățenii pentru a le prezenta avantajele acestui proiect și a vedea cum reacționează. Un astfel de proiect depinde decisiv de sprijinul comunității locale.
Discutăm cu industria locală, cu administrația publică și cu alte notabilități locale să aflăm care sunt nevoile profesionale pentru a ști ce specializări trebuie aduse și promovate, astfel încât să întărească și să sprijine cel mai bine economia locală.
Echipa de experți a Universității Politehnice din București definitivează proiectul, pentru a vedea ce înseamnă el educațional, logistic și financiar. Putem obține fonduri europene pentru a aduce la viață acest proiect.
Lansăm proiectul pilot pentru câteva specializări, în funcție de nevoile identificate.
Extindem proiectul și îl facem să opereze la capacitate maximă.
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Aici sunt pregătiți cei fără de care societatea, așa cum o cunoaștem astăzi, nu ar putea funcționa și nu s-ar putea dezvolta.
Prestigiul Universității Politehnica în cifre: 15 facultăți, peste 30.000 de studenți, 1500 de profesori, 1500 de angajați personal administrativ, întindere pe 80 de ha, cea mai veche universitate tehnică - 200 de ani.
Dacă vrei să știi mai multe atunci intră aici: https://upb.ro și sigur vei găsi și mai multe lucruri interesante.
Ingineria salvează România. Mai simplu de atât nu cred că se poate spune. Înființarea unei filiale a Universității Politehnica București în Buzău înseamnă dezvoltare. România trebuie să-și diversifice polii de creștere. Nu cred că mai trebuie demonstrat că centrele universitare (București, Cluj, Timișoara, Iași) sunt județe dezvoltate. Până și Ploieștiul a beneficiat masiv pe de urma Universității de Petrol și Gaze.
Explicația este oarecum la îndemâna oricui știe ce produce educația de calitate. În primul rând, generăm resursă umană calificată. Aceasta atrage la rândul ei investitori mari care-și permit să plătească salarii decente. Investitorii creează locuri de muncă și plătesc impozite. Sunt diversificate și dezvoltate diverse ramuri industriale, meserii ale viitorului. Pe scurt, educația de calitate produce dezvoltare.
Cel mai important, centrul universitar mai produce ceva extrem de important la nivel social. Păstrează tinerii lângă familie și îi încurajează pe cei care au plecat să se întoarcă acasă. Pentru că un județ dezvoltat, cu posibilități educaționale și economice mari, nu generează migrație economică, profesională, universitară. Ba din contră, menține tinerii și permite un climat social echilibrat și orientat spre viitor.
Tudor Prisecaru a fost invitat la Buzău de organizația Pro România Buzău...
Reprezentanții Pro România continuă demersurile în vederea înființării la Buzău...
Reprezentanții Pro România continuă demersurile în vederea înființării la Buzău...
Ieri, filiala Buzău a PRO România a depus la BEJ listele de candidați...
Află primul noutățile
Aducem Politehnica în Buzău! nu este o simplă petiție. Este un efort pe care vrem să-l facem împreună pentru a dezvolta Buzăul. Este un proiect pentru viitorul județului și al României.
Dar avem nevoie și de sprijinul tău! Dacă ți se pare o idee bună ca Buzăul să devină centru universitar, atunci arată-ne că ești interesat. Trebuie doar să spui ”DA” și să ne dai câteva date de contact ca să te ținem la curent cu evoluția proiectului. Orice idee bună are nevoie de o susținere cât mai mare.
Vrem să arătăm că această idee de dezvoltare are în primul rând sprijinul vostru, al tinerilor. Dar nu este obligatoriu doar să fii tânăr ca să susții acest proiect. Părinții, bunicii pot semna și ei, mai ales că știu foarte bine ce însemnă educația de calitate. Ne propunem să strângem minim 15.000 de semnături. Nu doar noi, cei de la ProRomânia Buzău, trebuie să credem în acest proiect. Avem nevoie și de sprijinul autorităților locale și vrem să punem presiune publică pentru ca proiectul să nu fie respins sau tergiversat. De aceea, dacă suntem mai mulți, atunci întreaga procedură operațională poate merge mai repede, fără piedici și motive imaginate. Cu cât mai mulți, cu atât mai repede și mai bine.
Politehnica în Buzău va genera locuri de muncă directe, dar mai ales indirecte prin atragerea de mari investitori. Pe lângă avantajul educației de calitate, universitatea are o experiență majoră în atragerea de fonduri europene. Iar implicarea firmelor locale în astfel de proiecte poate genera la rândul ei dezvoltare. Fondurile europene sunt solutia dezvoltarii comunităților. Apartenența noastră la UE este unul din motoarele dezvoltării țării. Fondurile europene chiar pot scoate România din sărăcie și pot consolida clasa de mijloc. România are la dispoziție pentru următorii ani, în jur de 80 de mld. de euro, iar proiectul centrului universitar Buzău are mari șanse să obțină finanțare europeană, dacă ne facem împreună treaba și arătăm cât de serioși suntem noi.
Tehnologiile inteligente reprezintă viitorul. Nu putem avea o industrie competitivă fără să investim în tehnologie. Putem deveni o țară a start-up-urilor în tehnologie dacă ne facem lecțiile și creăm un ecosistem favorabil inovării, începând de la taxare, reglementare și integrarea cu mediul educațional. Buzăul poate crește mizând pe inginerie și tehnologie.
Domeniile inginerești atrag investitori. Licență, masterat, arte și meserii, programe postuniversitare de calificare, meserie tehnică, vor fi la mare căutare, dacă ele vor avea loc chiar aici în Buzău.
Fii alături de noi în această campanie. Fii ProBuzău, fii ProRomânia. Alege să fii Smart la tine acasă!